Hagyományos kínai Tuina masszázs

Elköltöztünk, új címünk: 1046 Bp. Türr István u. 17.

bejelentkezés: +36-20-571-6451

A hagyományos kínai Tuina masszázs (TuiNa AnMo) egy több mint 2000 éves ősi kínai gyógymasszázs, mely a hagyományos kínai orvoslás (HKO) egyik ága. Magyarországon természetgyógyászatnak minősül, és a keleti mozgás- és masszázsterápiák közé tartozik. Kínában a Tuina masszázst kórházakban végzik – gyógyítási céllal – orvosi masszázsként. Díja hozzávetőleg 2-3-szorosa egy akupunktúrás kezelésének, mivel masszázstechnikáit nehéz magas szinten elsajátítani, így kevés a jó szakember ezen a területen.

A TUINA MASSZÁZS alkalmazási területei

A Tuina masszázs sokrétű masszázstechnikái által, valamint az akupunktúrás pontok és a meridiánok stimulálásával a test minden “szintjére” – bőrre, izmokra, inakra, izületekre, vérkeringésre, meridiánokra ill. a belső szervek működésére is – hatni tud. Része tehát az akupresszúra is, de sokkal több annál. Elsősorban mozgásszervi problémák gyógyítására használják, mivel a Tuina masszázzsal a legtöbb esetben közvetlenül a gyökerét lehet kezelni egy-egy mozgásszervi problémának.

Az orvosi szinten művelt Tuina masszázsnak fontos része a csontkovácsolás (csontorvoslás), a gerinc kimozgatása, a kimozdult izületek (pl. állkapocs, váll, könyök, csípő stb.) helyretétele, illetve az izületi ficamok, rándulások kezelése. A kínai csontorvoslás a nálunk is ismert csontkovácsolásnál jóval tágabb és mélyebb technikai tudást foglal magában, mely orvosi szintű anatómiai és neurológiai ismereteket feltételez. A kezelések nem hosszúak, de nagyon hatékonyak. A Tuina masszázzsal leggyakrabban kezelt problémák: nyak-, hát-, derékfájás, lumbágó, isiász, gerincsérv, teniszkönyök, vállfájás, bokaficam, de még számos más panasz esetén nyújt hatékony megoldást.

A mozgásszervi problémák kezelése mellett a Tuina masszázs használható gerincproblémák megelőzésére, egészségmegőrzésre és belgyógyászati panaszok enyhítésére is.

Lü mester (Lu Guangyi) Kínában 15 évig dolgozott kórházban (Harbini Tanárképző Egyetem Kórháza) hagyományos kínai akupunktúrás és TuiNa masszőr-orvosként, emellett 2 évig röntgenorvosként. Az elmúlt 14 évben Magyarországon Dr. Yu hagyományos kínai orvosi rendelőjében dolgozott, Tuina masszázst oktatott, jelenleg önállóan praktizál Tuina-terapeutaként, mellette Taichi-t és más belső stílusú harcművészeteket oktat. Szakmai tudása és tapasztalata nem csak Magyarországon, de még Európa szerte is egyedülállónak mondható.
A tUINA  kezelésről

A masszázs ruhában, olaj nélkül történik, ezért kényelmes pólót, rugalmas anyagú nadrágot és zoknit érdemes magunkkal hozni.

A nyak, a vállak, a karok és a háti szakasz kezelése ülve történik, és része egy lazító fejmasszázs is, a derék és a lábak kezelése pedig fekve. Általában már közvetlenül a kezelés után érezhető javulás, testünk megkönnyebbül, ellazul. Súlyosabb problémák esetén viszont több alkalomra is szükség lehet, mire a panaszok enyhülését megtapasztaljuk. A kezelést követően pihenés javasolt, nagy fizikai igénybevételnek aznap már nem ajánlott kitenni a testünket.

Súlyosabb problémák esetén a Tuina terápiát – az akupunktúrához hasonlóan – kúraszerűen alkalmazzák, akár naponta-kétnaponta, de legalább hetente kétszer. A gyakoriság növeli a kezelések hatékonyságát. Általában igaz, hogy minél régebbi, illetve minél súlyosabb egy probléma, sajnos annál több alkalom szükséges a javuláshoz.

Gerincproblémák megelőzésére, egészségmegőrzésre természetesen – az ember életmódjától függően – akár kéthetente, havonta vagy ritkábban is elegendő. A kezelés mellett Lü mester a megfelelő nyújtó gyakorlatok ajánlásával is segít a helyes testtartás megőrzésében, a problémák kiújulásának megelőzésében.

Ugyanakkor az egészség megőrzésének feltétele a rendszeres testmozgás. A Taichi egy olyan egészséges mozgásforma, amely az egész testet, sőt a “külsőt” a “belsővel” együtt, harmóniában edzi. Bővebben itt:  Tai Ji Quan

Lü Mester a Kossuth Rádióban a kínai orvoshttp://belsokungfu.hu/tai-ji-quan/lásról, a Tuina masszázsról és a Taichiról (2021. júliusi felvétel):

milyen mozgásszervi panaszok esetén hatékony a tuina masszázs?
Nyak-, hát-, derékfájás, gerincsérv

Nyaki gerinc eredetű fejfájás, szédülés, émelygés, szívpanaszok stb.

Végtagok fájdalma vagy zsibbadása

Vállfájdalom, befagyott váll, teniszkönyök

Kimozdult izületek, ficamok, rándulások, sérülések utáni rehabilitáció

Kimerültség, mozgásszegény életmód

A TUINA kezelések árai 
  • Állapotfelmérés: 10.000 Ft, kezelés igénybevétele esetén 5.000 Ft, 3 kezelés vásárlása esetén már ingyenes;
  • Nyak és hát (beleértve a fej, a váll és a karok, befagyott váll, teniszkönyök): 10.000 Ft /alkalom vagy 90.000 Ft /10 alkalom (3 részletben fizethető, 30-30-30.000 Ft);
  • Derék (beleértve a csípőt és a lábakat): 10.000 Ft /alkalom vagy 90.000 Ft /10 alkalom (3 részletben fizethető, 30-30-30.000 Ft);
  • Egész test (nyak, hát és derék): 16.000 Ft/alkalom, vagy 144.000 Ft /10 alkalom (3 részletben fizethető, 48-48-48.000 Ft);
  • Kimozdult ízületek helyretétele (pl. állkapocs, könyök, térd stb.), ficamok, rándulások, egyéb sérülések (pl. csonttörések) utáni rehabilitáció 8.000 Ft/terület, 2 érintett terület esetén 13.000 Ft/alkalom, de a fenti gerinckezelésekkel együtt ezek 50%-os kedvezménnyel vehetőek igénybe!
Bejelentkezés: +36-20-571-6451

Cím: 1046 Bp. Türr István u. 17.

Lü mester a CEEFCMS tanácsának tagja

A Hagyományos Kínai Orvosi Szervezetek Közép-Kelet Európai Szövetségének tanácsa