< Vissza a bloghoz

Blog, Egészségmegőrzés, Harcművészet, taiji Kategóriában által

Yang Taiji 88 lépéses tradicionális forma edzése indul!

A pénteki Taiji edzésen ezen a héten (júni. 10.) kezdjük Lü mester vezetésével a Yang Taiji 88 lépéses tradicionális forma gyakorlását, melynek feltétele a Yang Taiji 24 ismerete.

A Yang Taiji 88 egy ún. hagyományos formagyakorlat (Yang Taiji traditional form), mely a Yang stílusú Taiji valamennyi mozdulatát magában foglalja. Az egyszerűsített 24-es forma lépései ebben is előjönnek, de kicsit másképp, és sok új eleme van. Lépései kicsit nehezebbek és alkalmazás-közelibbek, szebbek.

Bővebb info, és egy videó Dr. Lu mesterével, Huang Ren Jun mesterrel itt: Yang Taiji 88 tradicionális forma

Az edzésen a páros lökőkéz (Tuishou) gyakorlatokat is folytatjuk.

Az edzés helyszíne: egyértelműen verőfényes idő esetén a MOMKult udvara (XII. ker., Csörsz u. 18.), esős és eső-gyanús idő esetén a a Tranzit kávézó (https://www.facebook.com/tranzitcafe/?fref=ts) fedett terasza a Kosztolányi Dezső térnél (XI. ker., Ulászló u., Bukarest u. sarok).

Időpontja: e hét péntektől (júni. 10.) péntekenként 17.45-19.15h.

Díja: 2.000 Ft/alkalom.

Jelentkezés e-mailben: belsokungfu@gmail.com

A Taiji gyakorlásának hagyományos módja belül edzi a szellemet, a qi-t, az elmét és az erőt, kívül pedig az izületeket, inakat, csontokat és a bőrt. Ennek köszönhetően a test öregkorban is ügyes, a szellem friss, a csontok pedig erősek maradnak.

A helyes gyakorlás alapelveiről lásd korábbi bejegyzésünket.

Gyere, és gyakorolj Lü mesterrel! Ha kezdő tanfolyamot szeretnél, éppen jókor keresel: Yang stílusú 24 lépéses forma kezdőtanfolyam szerdánként

Xingyi és Bagua stílusokban továbbra is a vasárnapi edzéshez lehet csatlakozni: Edzések

Címke: , , ,